P
A
D
A
M
E
D

         Optika és szemvizsgáló×

PADAMED Optika és Szemvizsgálat


1031 Budapest, Római tér 2.

Tel.: (1) 242-3128

Nyitvatartás

Hétfő:  10 - 18 h
Kedd:  14 - 18 h
Szerda:  10 - 18 h
Csütörtök:  10 - 18 h
Péntek:  10 - 18 h
Szombat:    átmenetileg szünetel
1 2 3 4 5

GYAKORI KÉRDÉSEK3  A felírt olvasószemüvegem nagyon erősnek számít?

Sokszor előfordul, hogy az elsőnek rendelt olvasószemüveg értékén a páciens meglepődik, összehasonlítva ismerőse, rokona ettől eltérő dioptriájú szemüvegével.

Ne felejtsük el, hogy minden szemnek a kor előrehaladtával a szemlencse rugalmasságának csökkenése következtében csökken az alkalmazkodó képessége. Általában a 40-50 éves korra tehető, hogy a távolra szemüveg nélkül jól látó személynek olvasási problémái kezdődnek.
A fénytörési hibája miatt szemüveget viselő személy pedig az állandó szemüvegével tapasztalja ugyanezt az olvasási panaszt. Tehát a tökéletesen jól látó személyeket éppúgy érinti ez a korral járó jelenség, mint a szemüvegeseket.


Mégis az egyén foglalkozása, szabadidős tevékenysége, olvasással töltött ideje, olvasási távolsága, a megvilágítás minősége, az esetleges korrigálatlan kisfokú vagy éppen rejtett fénytörési hibái jelentősen befolyásolják az elsőnek felírt szemüveg dioptriájának értékét.

Nem a dioptria számértéke a lényeges, hisz értelmetlen a különböző fénytörésű, különböző foglalatosságot űző emberek szemüvegértékeinek összehasonlítása. A lényeg, hogy az egyén számára a szemüveg biztosítsa tevékenységeinek további zavartalan folytatását.Látása a hivatásunk!